Porträttbild på Milan Radosavljevic

Milan Radosavljevic, Electrial Power Engineer/Project Technology på Vattenfall, och studiekommittérepresentant för CIGRE A3 Transmission and distribution equipment.

I det här webbinariet tar Milan Radosavljevic, Vattenfall, upp stationsklämmor och dess inverkan på pålitlighet i stationer. Det blir praktiska tips och råd och tid finns avsatt för frågor.

Konkurrensen på elmarknaden innebär att fokus i allt högre grad går från kvalitet till kostnad. Följaktligen påverkas kvaliteten på komponenterna i transformatorstationens samlingsskenor på grund av ökande tryck bland komponenttillverkare som konkurrerar på en världsmarknad med allt mindre kostnadsmarginaler.

Endast begränsade tester utförs för att bekräfta specifikation och undersöka åldringsprocessen. Användare kan behöva vägledning för att säkerställa tillförlitligheten och lämpligheten hos transformatorstationens samlingsskenor, klämmor och kopplingar.

Inverkan av komponentkvalitet övervägs under hela livslängden för skensystem med öppna terminaler. Vilken roll kommer komponenter som kopplingar, klämmor, ledare, rörformiga och tvinnande samlingsskenor att ha? Vad är deras inverkan på ställverkets tillförlitlighet och tillgänglighet?

Följande ingår:

 1. Beskrivning av åldringsprocess kopplad till konstruktion och installation av klämmor.
 2. Rekommendationer för specifikation, installation och nödvändiga tester av stationsklämmor.
 3. Digitala tvillingar av stationsklämmor.
 4. Exempel på fel på klämmor som ledde till haveri.
 5. Rekommendation om hur man behåller hög tillgänglighet med rätt hantering av klämmor i stationer.

Program:
Milan tar upp stationsklämmor och dess inverkan på pålitlighet i stationer baserat på informationen i TB (Technical Brochures) 930 Rewiew of substations husbar component reliability.

 • Kort information om CIGRE och SC A3 Transmission and distribution equipment
 • Allmänt om stationsklämmor och dess inverkan på pålitlighet i stationer
 • Kontaktteori
 • Praktiska tips och råd
 • Hur olika anläggningsägare gör med konnektorer och klämmor
 • Tester
 • Rekommendationer
 • Tid för frågor

Tid

1 oktober kl 9.00-10.00

Plats

Teams

Språk

Svenska, men OH-bilder på engelska

Kostnad

Kostnadsfritt

Anmälan

Anmäl dig här